12.20.2015

Przystawki z łososiem i suszonymi pomidorami

Dzisiejszy post będzie dotyczyć kuchni, a dokładnie przystawek, które w miarę szybko można zrobić. Są to lekkie i małe przystawki. Dodadzą trochę koloru przy naszym stole, a także urozmaicą smak naszych dań. Można je zrobić wcześniej, a potem wyjąć tylko na stół przed przyjściem gości. Myślę, że mogą się sprawdzić n Święta lub na Sylwestra.

Składniki:
  • 5-6 kromek chleba tostowego
  • serek Almette o smaku śmietankowym i suszonych pomidorów
  • op. wędzonego łososia
  • szczypiorek
  • kilka sztuk suszonych pomidorów (odsączonych z oleju)
  • czarne oliwki (lub zielone)
Sposób przyrządzenia:

Twardszą część chleba tostowego należy odkroić. Smarujemy kromki chleba serkiem śmietankowym. Układamy na nim kawałki łososia. Zwijamy w roladkę. Potem z powrotem smarujemy roladkę serkiem, aby nam się przykleił do niej szczypiorek. Kroimy drobno szczypiorek i obtaczamy w nim naszą roladkę. Układamy gotową roladką na talerzyku i kroimy na małe kawałeczki, tak jak kroimy zwykłą roladę.
Tak samo postępujemy z wersją z pomidorami. Jako nadzienie będą oliwki, a roladki obtaczamy w suszonych pomidorach. 



T.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz