3.19.2018

Marynata dla polędwiczek wieprzowych

Dzisiaj przychodzę z szybkim przepisem i szybką marynatą dla polędwiczek wieprzowych, które zrobią się w mig, będą smaczne, troszkę inaczej smakują i są delikatne.

Składniki:

  • 300 gr polędwiczki wieprzowej
  • 4 łyżki oleju, dowolnego
  • 3 łyżki sosu sojowego
  • 3 ząbki czosnku
  • łyżeczka oregano
  • 0,5 łyżeczki tymianku
  • czarny pieprz do smaku
  • można dodać łyżeczkę miodu
  • można dodać szczyptę soli
Sposób przygotowania:

W miseczce mieszamy olej z sosem sojowym. Czosnek przepuszczamy przez praskę do czosnku. Dodajemy pozostałe przyprawy. Wszystko dokładnie mieszamy.
Mięso myjemy i oczyszczamy z błonek. Kroimy w plasterki. Dodajemy do miseczki z marynatą. Przykrywamy folia spożywczą i odstawiamy na godzinę do lodówki. Polędwiczki można upiec w piekarniku lub na patelni, można dodać trochę wody.
Smacznego!




Brak komentarzy:

Prześlij komentarz